péntek, március 31, 2006


na vége, hazament mindenki. a törököket imádtam, okosak, lelkesek, érdeklődőek, normálisak, viccesek... augusztusban lesz csere törökországban, és nagyon jó lenne elmenni rá. a magyarok meglehetősen bénák voltak (ugye nem meglepő), az olaszok meg a máltaiak meg nagyon déliek. hát ilyesmi.

7:36 du. |


szerda, március 29, 2006


lassan vége az exchange-nek, ami miatt nem lakok itthon (ájmín kollégium), és internetet is csak háromnaponta látok. törökök, máltaiak, olaszok, szerbek. a többség igazán jófej, és nem is játszunk idegesítő játékokat - egy-két kivételtől eltekintve -, mint litvániában. meg amúgy is ellógom a felét, mert be kell mennem hülye egyetemre meg ilyesmi.
lisztérzékenynek lenni baromi rossz. (nem, nem én vagyok az.)
fehér tenyeret megéri megnézni, nézzétek meg ti is.
tegnap mindenki tök jól érezte magát a szimplakertben, csak a három magyar csaj nyilatkozott úgy, hogy "ennél okádékabb helyen még életemben nem voltam".

[...] és most tudtam meg, hogy tatám szövettanának rossz lett az eredménye. nem tudok mit mondani. ):

7:03 du. |


vasárnap, március 26, 2006


sokminden van és nincs semmi, jó szar kedvemben kaptatok el.

5:58 du. |


szerda, március 22, 2006


négyeskének (tanítvány) annyira helyes kéthónapos bulldogja van, olyan puha, kell nekem egy ilyen. vajon jól érezné magát a koliban? vajon elajándékozhatom, ha olyan hatalmas állat lesz? mégis inkább egy beagle kéne, az mindig gyerek marad.

11:20 du. |


hétfő, március 20, 2006


[18:34] pite: írj blogot, hé
[18:34] pite: nem szeretem, ha nem blogger a csajom

6:36 du. |


péntek, március 10, 2006


háhá, 19 éves múltam, háhá. eléggé egy undorító szám ez, a 18 híresen fordulópont, a 20 a belépő a kettes számhoz, de a 19... nincsenek is 19 éves emberek. hallottatok már olyat, hogy "19 éves vagyok"? nekem egy eset sem rémlik. lehet, hogy azt kellene mondanom, hogy 20 leszek, és mindjárt sokkal létezőbb lennék.

10:00 de. |


kedd, március 07, 2006


itt volt az első tanítványom, persze jó, volt már kétésfél, de őket mind ismertem már valamennyire valahonnan, szóval helyesebben: itt volt az első hirdetés útján szerzett tanítványom. sőt már fizetett is az óráért, pedig még csak szintfelmértünk meg ilyesmi. persze mikor végigmondta, hogy milyen igeidőket ismer (gyakorlatilag mindet a két subjuntivo futurón kívül), akkor azt mondtam (magamban), hogy oké, akkor légyszi taníts meg engem. de mivel úgy látom, hogy főleg szókincsre meg beszélgetésre van szüksége, az még talán menni fog. és nagyon sok házit kér és nagyon elszánt. az ilyet szeretem (és tisztelem).
egyébként cseles vagyok, egyetemen azt mondta a beszélgetős tanár, hogy esetleg kéne beszélgetős különórákat vennem... erre én adok. viszont állítólag szebben beszélek, mint az összes eddigi tanára, márpedig akkor jó szar tanárai lehettek.

9:11 de. |


hétfő, március 06, 2006


a rashevski tangó - a liberálisoknál ingyenvetítve. olyan film, amitől franciául akarok beszélni (asszem belgák voltak a szereplők, vagy legalábbis részben belga film, talán azért tetszett most jobban a kiejtés, mint szokott, de ez csak feltételezés), tangózni akarok, meg ilyen vicces zsidó család tagja akarok lenni, meg arab esküvőn akarok részt venni. persze a valóságban nyilván nem történne meg ez a sokminden egyetlen családban, de ki néz filmeket a valóságért.

10:42 du. |


vasárnap, március 05, 2006


mindig a legfontosabbra a legnehezebb rászánnom magam. most igazán érzem magamban az energiát, hogy kijegyzeteljem el salvadort, sőt kábé meg is tanuljam, meg a magyar sajtóról szóló spanyol kiselőadást is összedobnám - ezt már kicsit erőlködve -, de hogy nyelvgyak zh-ra tanuljak, meg még a következő anyagot is, mert ugye nem írunk másfél óráig zh-t, na arra most nem érzem képesnek magam. pedig mozit is lemondtuk.

a mai nap pedig reggeltől elválásig tartó folyamatos hömpölygés volt, erről nem is lehet többet írni. még esetleg a hóról. szóval szép meg minden, de azért mégis inkább (ennyi hasonló értelmű kötőszót egymás után...) pulcsibanmászkálásra szavaznék már.

tegnap este meg egy olyan szülinapi buliban voltunk, ahol senkit nem ismertünk, egy hc-s francia srác hívta meg a budapesti hc-sokat, mindenféle nemzetiség képviseltette magát, aranyos rendezvény volt egy aranyos helyen, club café (jókai utca). azért később mégis átnéztünk a szimplába, ami elnyerte koráék tetszését azt hiszem. azt mondták.

tavaszolni meg most úgy gondoljuk, hogy mégsem moszkva, hanem interrail g zóna. és két nap alatt négyen jelentkeztek tanítványnak, úgyhogy levettem a hirdetést.

7:16 du. |


szombat, március 04, 2006


olyat játszunk, hogy hogyan-tavaszoljunk-minél-olcsóbban, közben pedig kicsit sértegetjük azért egymást (de tényleg csak kicsit), és nem találjuk a megfelelő opciót, pedig már egy párszor úgy tűnt, hogy eldőlt. pedig ma felhívtak ketten is, hogy feltétlenül fizetni szeretnének a szolgáltatásaimért, tanítsam őket spanyolul. de (pedig) ettől még nem leszek mocskos gazdag, mert (pedig) túl tisztességes árat kérek. a pedig a kedvenc kötőszavam vagy miam. pedig kötőszóm?

12:04 de. |


csütörtök, március 02, 2006


há há, konferencia miatt jól elmaradt minden szakos órám ma. pedig milyen korán keltünk.. de legalább tevékenyek voltunk lustálkodás helyett. na hát ennyi. ja és permi megismert sapkába burkolva véletlenül találkozva.

5:07 du. |


szerda, március 01, 2006


mai program ki reptérre koráért, délután meg szentendre, ahol minden zárva volt, de azért tetszett neki is meg nekem is. délben hősiesen megette a finomfőzeléket, engem viszont kicsit kellemetlenül érintett, hogy a főzelékfalóban sós a spenót. szegény beválasztott estére egy elég rossz rosét, én meg szerencsére nem szeretem a bort, sört meg sokkal könnyebb választani. holnap meg buzi órákra kell mennem, mert már múlt csütörtökön se voltam semmin, és persze minden látogatásköteles reggel nyolctól este hatig. azért fél 11-kor meg fogok lógni.

10:25 du. |