szombat, november 28, 2009


a listán már 49 leveles thread van arról, hogy legyen-e jövő héten queer buli, én pedig azon gondolkodom, ki fognak-e nézni ma az ösztrosokkról, ha szoknyában leszek. más pedig nincs. én vagyok a heteronormativitás csúcsa.

6:34 du. |


csütörtök, november 26, 2009


ebbe a szerencsétlen novellába már belemagyaráztam a feminizmust és a frankfurti iskolát is, és még mindig kell másfél oldal, nem hiszem el.

8:49 de. |



igazán szeretnék aludni. nem valószínű.

4:10 de. |



soha nem tudod meg,
melyik mondathoz vettem volna eredetileg
ezt a lélegzetet
(karádi márton: mondatrészek, részlet)

2:51 de. |



a pendulum mennyivel jobb élőben, mint lemezen... kicsit a hányinger kerülget ettől a letisztultságtól. bár biztosan nem véletlenül a plasticworld című számnál jött rám.
a parov stelar is mekkora popper fos, mégis minden jegy elkelt már a hajóra. lehet, hogy ők is élőben jók?
én most csak a nyers dolgokat tudom elviselni, mint az adult vagy a kap bambino. hallottátok már a legszexibb számot a világon? egyértelműen a legjobb szexjelenet-zene. már csak a jelenet kéne hozzá.
na most vissza cortázarhoz. akinek mellesleg a legszexibb agya van az egész univerzumban.

1:54 de. |


szerda, november 25, 2009


már rég meg tudnám írni az 5-6 oldalas elemzést, de most önigazolásokat kell keresnem könyvben, mert ugye felhasznált irodalom az kell, és lehetőleg nem csak a netről. remek.

11:07 de. |


kedd, november 24, 2009


annyira jók a nyelvek... és aki azt mondja, hogy angol (vagy bármilyen más) kifejezéseket beleszúrni a magyarba bénaság, annak nincs igaza. nem lehet mindent kifejezni magyarul. többnyire le lehet fordítani, de nem fogja ugyanazt jelenteni. pl ma elgondolkodtam, hogy a 'sounds like fun' helyett tudok-e valami olyat reagálni magyarul, ami teljesen ugyanezt fejezi ki, ugyanezt a hangulatot, attitűdöt, mindent, de nem. biztosan nagyon béna, hogy annyit használok angol dolgokat, de egyszerűen kitágítja a kifejezhetőség mezejét. a legjobb lenne, ha a világon mindenki minden nyelvet értene és beszélne, és akkor aztán olyan irodalom születne, hogy ihaj. nem véletlen, hogy léteznek lefordíthatatlan művek... az ulysses is egy teljesen más mű magyarul. magyarul is zseniális, de másik. és nagyon kíváncsi vagyok a rayuelára, amit sokan ulysses-i magasságba emelnek, és idén jelent meg magyarul...
na és ha már rayuela, igazából arról akartam írni, hogy cortázar mekkora zseni. cortázar egy zseni. a spanyol nyelv pedig fantasztikus. angolul jobban ki tudom magam fejezni, de spanyolt olvasni... orgazmikus. el kell olvasnom a rayuelát. de mikor?

11:20 du. |


vasárnap, november 22, 2009


persze mikor én takarítok fürdőszobát, senki nem hagy "köszi" post-iteket a tükrön.

10:30 du. |


kedd, november 17, 2009


az van, hogy nem bírom az egyedüllétet. kell valaki a szobába. régen nem értettem mestert emiatt, de én is ilyen lettem. az egyedüllét csak hülye sorozatokhoz vezet. semmi jóra.

update: haha, és öt perc múlva befutott a bálint. i'm safe.

1:00 de. |


hétfő, november 16, 2009


grey's anatomy, s06e05
torres összeborul az apjával, miután az végre el tudta fogadni, hogy a lánya leszbikus, és barátnője van.
torres: i love you, you know that?
apuka: she's not a vegetarian, is she? cause i don't know, how much more i can take...

6:33 du. |


szombat, november 14, 2009


hazajöttem.
nagymamám fogadott: vegetáriánusat főztem, direkt neked! persze tényleg volt benne csirke.
ebéd után egy laza cigányozást nyomtunk (ez a másik nagymamám, nem ő), majd hazajöttem, ahol anyuék 13 fős partit tartanak. 13 részeg negyvenes táncol és üvölt és sikít most lent a nappaliban egy ugráló abba-cédére. persze vacsora közben még ők is buziztak egy kicsit.
holnap meg még a másik nagymamánál is biztosan lefutjuk a szokásos köröket.
haza akarok menni.

11:06 du. |


péntek, november 13, 2009


nagymamám észre se vette, hogy mindig csak sültkrumplit eszek nála, amíg meg nem beszéltük, hogy nem eszek húst. holnap mindenképp be kell néznem hozzá, készített valamit direkt a kedvemért. tele van zöldséggel. meg egy kis csirkével, mert olvasta valahol, hogy az azért kell.

10:13 du. |


csütörtök, november 12, 2009


napsütés. erről beszélek. boldogság.

na, a mindjárt visszahívnakból az lett, hogy én most visszahívtam őket, de kiderült, hogy úgy értették, majd egyszer visszahívnak. még nem. miért kell mindennek ilyen nehézkesen mennie...

még mindig gondolkozok, hogy jövő hétvégére elmenjek barcelonába. aztán úgyse lesz belőle semmi...

ps: felment az ára, nem megyek én sehova. vagy max ha még kedden elindulok. de akkor megint egyetemi szopás van.

11:17 de. |


szerda, november 11, 2009


vaj, a sri lankai srác, akinél londonban aludtunk, kubában volt. most feltette a képeit facebookra. és baracoában ugyanannál a néninél aludt, mint mi kb 2 hónappal korábban. ugyanabban az ágyban. kicsit ilyen sztori, csak egy másik londonival.

más. folyamatosan emlegetni - celebszínész - "xy kedves barátomat", mennyire bénaság már. más nevek után sosem teszi oda, hogy kedves barátom. mondjuk neki amúgy is van egy ilyen celeb-mániája, plusz egy erős modorossága, meg minden szar, ami csak visszataszító lehet benne. nem szeretek megbánni dolgokat, de ő pont egy ilyen.

3:13 du. |



hónapok óta nem mertem felhívni a melóhelyem, ahonnan elfelejtettek szólni, hogy már nem kell a munkám, mondván hogy úgysem fognak kifizetni. aztán most felhívtam, és mindjárt visszahívnak, hogy mennyit és hogyan. persze ilyenkor még általában néhány hónap, mire sikerül megnyomniuk az átutalás gombot, de azért jó úton haladunk. rám is fér egy kisebb összeg.
ez a geci eső meg álljon már el. vagy legalább a szél. vagy a hideg. vagy a katalán irodalom négykor.

3:02 du. |


kedd, november 10, 2009


itt és itt lehet kajákról olvasni. toszkán kajákról.

2:05 du. |



az élet nagy kérdései.
vágassak valami új trendi hajat, vagy hagyjam nőni, ha már eddig kibírtam? de így most nem áll sehogy, azabaj. meg mondjuk így tél előtt levágatni...

1:00 de. |


szombat, november 07, 2009


elvesztettem a repülőgéplekéső szüzességemet. lekéstem egy repülőt. faszom. és nem is tíz eurós jegyem volt kivételesen...

11:25 de. |


péntek, november 06, 2009


épek a fogaim, nincs itt lyuk sehol, mondta a néni roppant csalódottan.
ennek örömére délután kettőkor kicsit berúgtunk a bencével jó kis olasz ebéd mellett. most minden rendben van a világgal (:

2:36 du. |


csütörtök, november 05, 2009


huhh. fogászat. öt éve nem voltam, de most ez a hasító fájdalom a csoki után beparáztatott. meg hogy két hétre elutazom, és ott mi lesz velem, ha elkezd nagyon fájni. úgyhogy holnap. aztán este majd öblögetünk vodkával, föl, föl, ti rabjai.

(utálom a csütörtököt, két zh, az egyiket mindjárt ellógom, egy kiselő, két novella, egy dráma, negyven oldal searle, nem működő nyomtató...)

11:24 de. |


szerda, november 04, 2009


persze, egyenjogúság meg minden, de mégiscsak jó, hogy nem röhögnek körbe a szervízben, hogy nem tudtam felfújni a bicómat, hanem hős férfiként megmentenek, ingyen és röhögés nélkül.

3:32 du. |



két opciót találok elfogadhatónak: vagy én gondoljak rá kevesebbet, vagy ő gondoljon rám többet, de ez a mostani harmadik már abbahagyódhatna.

10:57 de. |


kedd, november 03, 2009


túl sok a dolog meg a kötelesség, ami miatt kevés idő marad a szociálásra, de ha mégis juttatok rá, az se az igazi, tele lelkifurdalással meg sietősen meg mittomén... tervezni kell és beosztani, kivel hánytól hányig, nemszeretem.

11:53 du. |


hétfő, november 02, 2009


szerelem, szex, járás, kapcsolat, vagy nevezzük akárminek, ezek mind megbonyolítják az életet.
tiszta vicc, hogy végignézek a gtalkos névlistán, és. ex-majdnem-pasi, akivel azóta fura a barátkozás. exexpasi, akinek csak velem nem megy a járás utáni barátkozás. expasi, aki most olyan, mint egy idegen, noha az elmúlt három és fél év sztorijaiban mind benne van. ráadásképp expasival közös barát, akivel már csak külön-külön barátkozhatunk.
talán az a legjobb a heteroszexualitásban a biszexualitással szemben, hogy így legalább csak az egyik nem képviselőivel ronthatod el a barátságot a hülye hormonok miatt.

12:57 de. |


vasárnap, november 01, 2009


a bajor sörfesztivál egy toszkán kisvárosban semmi a comics and games fesztiválhoz képest egy másik toszkán reneszánsz kisvárosban. eloel.
hazajöttünk, képek és több szöveg hamarost.

2:42 du. |