vasárnap, december 28, 2008


anyu befizetett a barátnőjéhez svéd masszázsra, jó volt, bár azóta valamiért szétfagyok. na de amire ki akartam térni: a talpmasszázsnál azt mondta, hogy példás az emésztésem, szinte mindenkinek csomós az a rész, nekem meg nem, szóval baromi egészségesen eszek. hhhá!

nagymamám egyébként annyira tisztában van a vegetarianizmus fogalmával, hogy aszondja:
"csináltam most vegetáriánusat neked [párolt zöldség], mert a múltkor csak sült krumpli volt köretnek." mire mondtam, hogy az is vega ám, nagyon meglepődött, hogy azt hitte, hogy ami olajban sül, az nem. ennyit arról, hogy mit fikáz. ja és persze a sült libamájhoz csinált "vega köretet", aminek igazából semmi értelme nincs.

1:40 du. |


szerda, december 24, 2008


a karácsony nálunk mindig hajszálpontosan ugyanúgy zajlik. ott kezdődik, hogy 23-án hajnalig végzem az utolsó simításokat az ajándékokon, plusz csomagolok. idén alter módon, nem veszek én csomipapírt.

2:44 de. |


kedd, december 23, 2008


eddig hajlamos voltam úgy reklámozni anyukámat, mint aki végtelenül jófej, de ma kicsit bejött nála a mama-faktor (a.k.a. "rakott brokkolit csináltam neked [darálthússal], ha már egyszer nem eszel húst...").

- paradicsomszószt vagy tejfölt tegyek a darálthúsra, amit aztán majd a tésztára?
- nekem mindegy, de vegyél már ki egy kis tésztát, mielőtt ráteszed a húst.

aztán nem vett ki, mert "alig van ezen egy kis hús", pedig kurva sokból tartott volna.
nem vagyok 100% húsmentes, de két ok miatt szoktam húst enni:
1. nincs más (vendégség, stb)
2. nagyon-nagyon finoman/különlegesen van megcsinálva, helyi specialitás, ilyesmi.
na most itt asszem egyik sem teljesült, úgyhogy grr.
mint amikor két éve aranykarkötőt kaptam mamámtól meg keresztanyámtól, mert "tudjuk, hogy nem szereted, de már nagylány vagy, ilyet kell hordanod". persze azóta se hordtam, el kéne adni grammra.
meg ugyanők felhívnak két napja, hogy mit kérek karácsonyra, ne már csak borítékot adjanak, az milyen már. na de nem mindegy, hogy van-e a pénzen kívül ajándék, ha úgyis tudom, mi az? és még csak azt se mondhatom, hogy könyvet, mert fogalmuk sincs, milyen könyv jönne be, hanem konkrétan mondanom kell egy könyvet. grrrrr.
amúgy is mindenki ideges és ellenséges itthon, olyan nem jó így.

6:39 du. |


szombat, december 20, 2008


sejtettem, hogy ezzel a kubával nem fog minden könnyen menni, de azért reméltem, hogy legalább magyarországon nem fognak még baszakodni velünk.
elmentünk útlevelet csináltatni. 1 órával zárás előtt már nem kezdik el (no nem mintha úgy tűnt volna, mintha lenne előttünk valaki és azért). de egyébként 30 nap a határidő, és ezt most pontosan betartják, mert költözködik az akármi, ezért csak gyorsított eljárásban kaphatom meg annál hamarabb. márpedig ma dec 20 van, jan 20-án utazunk, könnyen ki lehet matekozni, hogy a 30 nap az nekem már pont nem jó. egyrészt mert necces lenne, ha késik, másrészt mert előtte még el kell menni a nagykövetségre. de akkor a visegrádi utcába kell majd elmenni érte, és persze duplaannyiba kerül.
hát anyjuk faszát, komolyan, régen 2 hét volt még a bizi nyári időszakban is. [vannak szavak, amik más nyelveken nem olyan jól kifejezhetőek. például a busy magyarra csak nyögvenyelősen fordítható legtöbbször.]

11:31 de. |


péntek, december 19, 2008


borzasztóan lusta vagyok, ebben az időben nem akarok kimenni feleslegesen, de így még csak a hugomnak van ajándék, és mi lesz a többiekkel? nálunk van az a hülye szokás, hogy mindenkinek adok egyesével, azaz hárman otthon, két nagymama, egy nagyapa, két nagynéni, egynek a pasija, négy gyerek, egyiknek még az anyja. 14, meg még a pasim is. bár neki legalább ötletem van (-;

4:33 du. |


szerda, december 17, 2008


nem, nem, nem vagyok helyesírás-fetisiszta, de amit az indexen csinálnak, az tényleg. és ők támogatnak ilyen nyelvművelő blogot, na az az arcátlanság.
mert ha nem olvassák el még egyszer a szöveget, akkor nem csak helyesírási, de tartalmi hibák is bőven akadhatnak, nem igaz? ha ennyire átcsúszik a kezek között, akkor ki fogja garantálni, hogy igazat írnak? mert egész nap kint van egy olyan cím, hogy Szilveszterkor törik fel az iPhone, aminek mintha semmi értelme nem lenne, illetve egy félmondaton belül azt is le bírják írni, hogy pnaszkodott a férfi, aki szerint felháborító, hogy más gyerekek megkapják a tortájukat, neki meg nehézségeim vannak, s ez nem tisztességes a gyerekeivel szemben, amiben egy elgépelés és egy elég nyilvánvaló egyeztetési hiba is van.

12:27 de. |


kedd, december 16, 2008


nátriumciklamát. csatornahálózatba vagy talajvízbe nem kerülhet, de a csemege ízesítésű saviubiba azért jutott egy kevéske. blöe.

(jó, tudom, nem akkora para, cukorbetegeknek kifejezetten okés, valódi cukorillúziót kelt.)

6:10 du. |



eléggé buktának tűnik, de azért kicsit bennem van a kisördög, hátha karácsonyra megadnák, és akkor tanulni kéne a holnapi szóbelire. na de erre nagyon pici az esély, elég pici ahhoz, hogy ne tanuljak.

pár hete kétszer is adtam esélyt a búzafűlének, de annyira rossznak találtam, hogy azóta a gondolatától is rosszul vagyok. annyira, hogy ma a spenótot is olyan ízűnek éreztem, és alig bírtam belőle enni. remélem, nem veszítem el örökre a spenótot, igazán kár lenne érte.

4:01 du. |



erősen kell magam tartani, hogy "nem, nem dőlsz vissza, nem alszol el, bemész vizsgázni". pedig olyan finom lenne.

9:18 de. |


hétfő, december 15, 2008


na. rossz.

6:45 du. |



nemtom, hogy az egész napos güzüléstől vagy a kicsit-betegségtől, de óriási faszságokat álmodok és nagyon rosszul alszok, ami nem nagyon segít abban, hogy dél előtt felkeljek, ami meg hát bazdmeg, miért délben kelek, ha egyszer holnap szigorlatozom? és szét van már feküdve a hátam meg ülve a seggem, állva kéne tanulni. vagy aludni.

1:02 du. |


vasárnap, december 14, 2008


egy lazára vett esélykiegyenlítő óta tanulok mint a güzü, ki se mentem a koliból tegnap se és ma sem fogok, meg talán holnap se. és így is tök esélytelen az egész, egyszerűen fizikailag képtelenség, mert másfél nap alatt kiszótárazni még 160 oldalnyi regényt és még ötezer szót és szöveget és meg is tanulni, az sajnos nem fog menni. hiába nem aludnék vagy ilyesmi, akkor se. és így most elég szar. és kicsit a torkom is elkezdett fájni, olyan jó. két nappal későbbre kellett volna venni a hülye repülőjegyet, és akkor csinálhatnám januárban. nem is tudom, szabályos-e csak két időpontot megadni.
vizsgaidőszakblog.

3:46 du. |


szombat, december 13, 2008


- xy, maga nem nagyon erőltette meg magát az órámon. tudta, hogy van egy névrokona? nagyon jó irodalomkritikákat ír. meg is örültem év elején, hogy egy ilyen híres ember fog az órámra járni, ez persze csak vicc, hahaha.
- én vagyok az.
- ó. komolyan? pedig olyan öregemberes a stílusa.

2:22 de. |


csütörtök, december 11, 2008


eltűnt ophélia, szétverték a koliban lakó amcsi srácot az astorián, megerőszakolták és szétverték az amcsi lányt a bakáts téren... rájár a rúd a külföldiekre mostanában, ez mind egy hét alatt, és elég para, mert itt történik 200 méterre a szobámtól. mi a fasz van?
még jó, hogy a bicóról nehezebb lekapni.
(ha dexter lennék, a megerőszakolós köcsögöket kínoznám halálra.)

4:06 du. |



uncsi dolgok, that's going on:
egy tárgyat már biztos ismétlek, és a szigorlat sem úgy néz ki, mint ami meg akar lenni keddig. nem ez lesz a történelem vizsgaidőszaka, az már biztos. de jan 20-án elfelejtem az egészet, és 10 év múlva csak az útra fogok emlékezni, a vizsgákra nem.
viszont még decemberben kéne útlevelet csináltatni, aztán vízumot intézni, hogy csak a legsürgősebbeket említsem.
kell ám nekem nagyon esélykiegyenlítő is péntekre. meg egyáltalán. és a fasz kivan, hogy nem lehet ebben a városban bulizni, mert mindenhol feljelentenek.
megyek még bodies-ra, kéne úszni meg korizni, ajándékokat szerezni, nyiha. egyetlen egy van már. kéne bugyit mosni.

12:54 de. |


kedd, december 09, 2008


na most akkor tessék megmondani, karácsony előtt vagy után érdemesebb gépet venni? vagy ha használt, akkor mindegy? de ha új?

2:41 du. |


hétfő, december 08, 2008


apró örömök a tanulásban: amikor ott nyílik ki a szótár, ahol a keresett szó van.

amúgy meg vennék új laptopot, de én utálok utánajárni ezeknek a dolgoknak. szóval ha te szeretsz: olyat szeretnék, mint a mostani (dell c400), csak ne legyen kitörve a monitorja, ne rezegjen bekapcsolás után a kép, rendesen működjön a "w" és leginkább legyen legalább 80 gigás vinyója. mindenképpen legyen 12-13 inches monitorja - nem nagyobb, nem kisebb -, és legjobb lenne, ha ugyanilyen szép lenne és egyszerű és egyébként megbízható. már ha a rezgést leszámítjuk. persze lehet használt, ha jó. lehet színes is (-; de legjobb lenne, ha nem fényes.
az összegről még nem döntöttem, de valahol 60 és 100 ezer között. asszem. vagy több.

2:06 de. |


csütörtök, december 04, 2008


kinek sikítsak, mi?

6:01 du. |


szerda, december 03, 2008


és eljött az a ritka nap, amikor felkelek reggel korábban, hogy tanuljak még zh előtt. nem szabad visszaaludni. pedig ha ágyban tanulsz hat óra alvás után... de most nem chill-out, hanem tsp, hangosan.

8:38 de. |


kedd, december 02, 2008


hogy mostanában túl sokat kell tanulnom, azt a chill-out albumjaim egyre növekvő száma mutatja - tanulni csak ezekre lehet. friss felfedezettek: tunng, gang gang dance, rio en medio, high places
(oké, tudom, nem egészen pontos a stílusmeghatározásom.)
el vagyok úszva, egészen nagyon.

11:15 du. |