kedd, szeptember 30, 2008


szerintem elég érdekes, hogy egy katalán szöveg probléma nélkül idéz spanyolul. elsőre azért összezavart.

1:00 de. |


hétfő, szeptember 29, 2008


kerekezek az üllőin a klinikák felé, és áll az út szélén egy bkv-kabátos figura, aki olyat szól, hogy "ide nem szabad behajtani biciklivel". wtf?
ha meg már klinikák: a hátamon is feláll a szőr a klumpás orvosoktól, akik a köpenyüket csak a vállukra terítik, esetleg még aranykeretes szemüvegük és ősz hajuk is van. brrr.

1:00 du. |


csütörtök, szeptember 25, 2008


gyűlölet. nem lesz itt ma buli.

4:11 du. |


kedd, szeptember 23, 2008


annyira jó volt a közlekedős cm.
ma tele volt az egyi főépület oldala csinos biciklikkel. lehet, hogy nem csak ma, de ma tűnt fel igazán. tavaly még nem volt ennyi, az biztos.
(és négy órát álltam sorba szoctámért, fuck.)

11:05 du. |


hétfő, szeptember 22, 2008


én szabálytalan vagyok, a körúton átmegyek az olyan pirosokon, ahol tuti nem jön senki, és bemegyek néhány egyirányúba (pl a kinizsibe, de ott tökre el is lehet férni, ahol meg nem, ott meg lehúzódok, eskü, csak ezt persze nem tudja előre a buszos meg az autós, bocsi), és néha felmegyek a járdára (ami szabálytalan egyáltalán? szerintem x km/h-val nem), viszont ott soha nem csöngetem le a gyalogosokat, és nem is várom el tőlük, hogy félreálljanak, mégis megteszik sokan, akkor megköszönöm és mosolygok. leszállni meg azért nem szoktam, mert ha leszállok, duplaannyi helyet foglalok az amúgy is szűk járdákon. gondolj csak bele. viszont kimegyek a buszsáv mellé, szabályosan. és kurva félelmetes.
és aki azt mondja, hogy a bicajos sokkal bátrabban megy, mint az autós... hát az hülye. bicóról, "benne a térben" sokkal jobban meg tudok ítélni bizonyos helyzeteket, és ha úgy érzem, hogy biztonságos, akkor belemegyek. de folyamatosan bennem van, hogy ha itt ellöknek, elesek, akkor azonnal a húsomba fog vájni. nagyon parázok az eséstől. van is sisakom mindig, pedig ötéves vagyok benne.
és velem alig agresszívak az autósok, viszont egy dologért utálom őket mégis: a büdösért, a szmogért. és épp ezért mindig el fogok menni az összes beállt kocsisor mellett.

a tavalyi cm-en borzalmas élmény volt, mikor az autómentes napon mellettünk vonultak a motorosok. ők az úton, mi a járdán, őrült hangzavar, iszonyatos kipufogógáz, durvább, mint a legnagyobb dugóban. a folyamatos motorbőgetések (meg a sok fekete szadomazo cucc) annyira nyomasztottak, hogy közel éreztem magam egy pánikrohamhoz. és annyira jó volt elkanyarodni tőlük és csak a bicókat hallani és jó levegőt szívni.
na hát így most ennyit. hétfőn ne üljetek autóba, még akkor se, ha az öltönyötök meggyűrődik a metrón vagy a bicón. (persze tudom, mindenki 20 kilós cuccot szállít, amit nem lehet biciklin, nyilván nem is nekik szól ez, nem kell rögtön felháborodni.)

1:06 de. |


vasárnap, szeptember 21, 2008


tényleg ne lehessen már cigizni a kocsmákban. légyszi. légyszi-légyszi. (röhögjetek ki, de nekem visszatartó tényező, ha buliról van szó. szóval az én szabadságjogaim vannak most korlátozva.)

9:52 du. |



nahát, gyurcsányék se baszták szét a várost, meg a cigányok se, érdekes módon csak "a saját városomban" tomketék baszták szét a várost már megint a keresztjeiket markolászva.

12:02 de. |


csütörtök, szeptember 18, 2008


caótica ana jó kis film.

11:57 du. |


hétfő, szeptember 15, 2008


hát van lelke azoknak, akik a mai szar időben, esőben, hidegben ledudálnak egy bicóst, amiért próbál sietni? a meleg, száraz autóból, ahol még a zene is szólhat? mikor úgyse jut haza később? pedig engem viszonylag kevesen szoktak, biztos a szoknya miatt.

8:08 du. |


csütörtök, szeptember 11, 2008


nyűgös. nyűgös-nyűgös-nyűgös-nyűgös. fáj a hát a sok fekvéstől. én nem betegségre teremttettem. kéne dolgozni is, azabaj.

1:46 du. |


hétfő, szeptember 08, 2008


világunkban túl gyakran kell használni a "hát hol élnek ezek?" kifejezést. szomorú.
(ellenben annyira király újra piacra járni meg főzni. mármint nem 30 embernek, mint az utóbbi időben.)

10:12 du. |



az annyira rossz, amikor rohan eléd a pasid az egyetemre, pedig te már a piacon vagy, mert 20 perc alatt vége lett az órának, és rohansz haza a pasidhoz, és otthon veszed észre az sms-t, hogy a pasid meg az egyetemre rohant eléd, és mindenki szomorú, pedig mindenki jót akart.

4:08 du. |


szombat, szeptember 06, 2008


áh..

11:54 du. |



az rtl-en 2155-kor kezdődik az időzavarban, míg az m2-n 2100-tól a megtalált idő.

5:14 du. |



két online térkép tanúsága szerint (maps és térkép centrum) bujákon még vannak olyan utcák, hogy ötéves terv, felszabadulás, április 4., úttörő, a legjobb mégis a "névtelen utca".

4:06 du. |



friss füge kéne meg sok fűben heverés nyugiban a kedvessel, és nem szar beköltözés vasárnap, meg aztán egyi, dolgozáskeresés, végeérhetetlen kötelességek, az nem kéne.

2:06 de. |