vasárnap, február 10, 2008


már majdnem egy hete szívjuk a friss dán levegőt (és tényleg). folyamatosan eszünk, és ezt néha megszakítja egy-egy óra vagy "fun" program. minden nap felkelünk 8 előtt, és lefekszünk éjfél előtt. elég durva ez a rendszeresség. szerintem már híztunk néhány kilót, pedig egész nap csak zöldséget és gyümölcsöt zabálunk meg sok-sok rostban gazdag dolgot, meg persze halat szinte minden nap. múltkor egyik nap sütöttek nekünk hatalmas kétkilós lazacszeleteket, el voltunk ájulva. aztán másnap mentünk az erdőbe tűzön sütögetni, és arra is ilyeneket kaptunk, persze a fele a tűzbe pottyant meg szétégett. szóval itt nem ám szalonnát nyomnak a hamuba.
ez a pazarlás dolog elég zavaró tud lenni, mondjuk egy csomó mindent egyesével csomagolnak, kockacukrot, teafiltert, vajat, amire semmi szükség nem lenne. és leoltani a villanyt általában luxus.
amúgy nagyon sokszor visszaköszön ez a "megtanultuk, hogy mi, mint baromi fejlett nemzet, felelősséggel tartozunk az elmaradt béna nemzetekért", és például csóró kelet-európaiakat hívnak meg a népfőiskoláikra, hogy azok megtapasztalják a nagyszerű dán demokráciát, meg persze mindenki adakozik a palesztin iskoláknak meg az afrikai éhező gyerekeknek, de hogy megálljanak két szerencsétlen stopposnak, azt azért nem.
és így vidéken kicsit olyan, mintha az egész ország egy öregek otthona lenne, mivel az idősek itt tök aktívak, és mindenhol őket látni.

12:40 du. |