kedd, május 01, 2007


buzi, buzi máv.
ami januárban még hétszázvalamennyi forint volt, az utóbbi három hónapban 900, az mától 1610 forint. így válik a hazautazásom, diákként, 3220 forintos kirándulássá a januári ~1500 helyett.
ezért egy 55 km/h-val haladó, késő, koszos vonatot kapok, amin nem csukódnak az ablakok és nincs víz kezetmosni.
persze ha kifogásolom ezt a szolgáltatást, vehetek ic-jegyet. tök rendesek, mert annak az árát nem emelték. így mindössze 520 (oda-vissza 1040) forintért kapok egy tisztább és többnyire légkondisabb ülőhelyet, ami még mindig ugyanolyan sebességgel közlekedik, mint a koszos kis gyorsvonatom - mivel ugye egymáshoz vannak kötve. noha minden normális országban minimum azt jelenti az ic, hogy gyorsabb és kevesebb helyen áll meg, magyarországon azonban az inter city a tisztasággal egyenlő. és velünk egy kontinensen lévő országok tömkelegében közlekedik a vonat 2-300 km/h-val, és ott ezt normálisnak találják, nem valami übermeglepő, űrutazással felérő mutatványnak.
sőt, úgy emlékszem, hogy a mostani nagy tömegközlekedési reformok egyik célkitűzése volt, hogy hosszútávon a vonatot használják az utasok a busz helyett, erre most olcsóbb és gyorsabb (és tisztább) a busz.
buzi máv. de legalább fellendül a stopp.

8:37 du. |