csütörtök, április 05, 2007


ukrajnában jártunk, sok-sok volgát láttunk, el akart hervadni, szabad-e locsolni.

rövid 5 napos trip, egy éjszaka kassa, kettő lviv-lvov-lemberg, egy ungvár. kassát nem feltétlenül így terveztük, fizetnünk is kellett szállást, kb 2 ezer forintot fejenként, na de még így is nagyjából 7-8 ezer forintra jött ki az egész utazás, pedig olykor buszoztunk is, ettünk étteremben (meg egyébként is folyamatosan), hoztunk haza vodkát, hát ilyesmi.
amiből bármikor érezheted, hogy nem otthon vagy, az mondjuk az este 11 körül megszűnő vízellátás (minden nap), a fullasztó levegő a 76-os oktánú benzin és a sok széteső volga meg lada miatt, az összes lány magassarkú csizmában, amitől úgy érzed magad, mint valami húspiacon. és kopognak, egyszerre az összes, és visszhangzik az utcán. meg a 19 forintos villamosjegy, a 40 forintos cigi (marlboro is 180 körül), a 130 forintos benzin, a 30 forintos lángosszerű, hússal töltött bizbasz az utcán, a 400 forintos félliteres vodka (az igényesebb fajta), meg egyáltalán, az egész polcsort megtöltő vodka ugyanannyi helyet foglal a boltban, mint a többi szeszesital és bor összesen. meg az olyan főút, ami a határtól egy milliós nagyvárosba visz, és kb 40 perc alatt két jármű halad el rajta. a második viszont fel is vesz. meg az olyan főút, ahol a maxsebesség 60. mert a kátyúk térdig érnek.
most úgy tűnik, hogy negatív vagyok, pedig tök jó kis utazás volt, érdekes volt látni mindezt, és az emberek nagyon kedvesek voltak, finomakat ettünk, volt internet a lakásokban (a francia és német megtapasztalt lakásokkal ellentétben), és bár ukrajnára mindenki úgy reagált, hogy minek megyünk mi oda, érdemes ám.

11:01 du. |