vasárnap, április 30, 2006


a mai délutánt (meg úgy egyáltalán azt a sok repkedős dolgot) nem írom le, egyrészt mert ilyen intim dolgokba nem megyek bele, másrészt mert nem venném a szívemre, ha a boldogtalan szingli olvasóim tömegesen fojtanák magukat a dunába.
hétvégén tektábor volt pálkövén (balaton), aminek egyenes következménye volt az év legrosszabb időjárása, ha a dátum/hőmérséklet (és eső és szél) arányt tekintjük.

8:37 du. |


péntek, április 28, 2006


sajtófesztivált rendezni remek dolog, elefántnyi ingyen üdítővel, jégkrémmel és kajával. csak azt a csúnya kék pólót ne kellett volna hordani. nem véletlenül öltözök vicces lányos cuccokba, mert a másmilyen cuccokban kicsit se vagyok lányos. van, aki a legszakadtabb melegítőben is szexi, mást meg a ruha tesz.

11:40 du. |



csak azért irok, hogy eltűnjön a horror felülről.
ma kocsmáztunk egy szemináriummal tanárostul meg a tekes körrel is. a kezem szépen gyógyul. szeretem a fonetikát. időre van szükségem, nagy tételben. meg a szokásos uncsik.

12:26 de. |


szerda, április 26, 2006


és még mondják, hogy a futás nem veszélyes sport. jött egy műanyag kötöző, én meg valahogy beleléptem és hopp. sok helyen hiányzik a bőröm most, de leginkább a tenyeremen lesz rossz.

5:33 du. |


kedd, április 25, 2006


állítólag megszüntettek egy programot, amiből már megcsináltam hat kreditet, és most is felvettem hatot. hogy lehet ilyet csinálni félév közepén? az ember bejár meg minden, és most úgy néz ki, hogy egyszerűen törlik azokat a tárgyaimat és se kredit se jegy se semmi. még jó, hogy 36 kreditet vettem fel, mert mondjuk 25-ből kellemetlenebb lehet elveszteni hatot. annyit szívunk, hogy bú. kezdve ott, hogy nem lehet halasztanunk, folytatva azzal, hogy nem vehetek fel ingyen második szakot a jelenlegi állapotok szerint.
na lemegyek a kertbe tanulni, hátha van szabad pad.

4:28 du. |


szombat, április 22, 2006


életem első cricital mass-e után, elpilledve. hát tök jó volt, mikor mi még pesten a parlamentnél tekertünk, az eleje már az erzsébet híd budainál, és még mögöttünk is. meg át az alagúton és kint a brazil dobosok-táncosok, meg aztán a felvonulásin tényleg sokezer kerék a magasba, vuhú. hát hogy a bicajnak nem volt fékje és az alacsony kormány miatt hazáig kitört a nyakam, sebaj. láttunk pár ismerőst is, ők is láttak minket, meg a hajós andrást is láttuk meg a zorát meg a becherpiget, hogy a celebekről is szót ejtsek. csak ne kellett volna még újpest végére kitekerni.

7:20 du. |


péntek, április 21, 2006


ma a tanszék vendége volt négy spanyol író: nuria amat, javier salinas, jaume cabré és santiago valaki, aki nem volt sehol feltüntetve és nem is ismerem, de elég jófejnek tűnt.
érdekességek:
ott van négy spanyol író
- krétaporos tanári asztal mögött
- műanyagpohárból csapvizet kapnak
- és pl a mi évfolyamunkról ketten mentünk el.

és a harmadik pont a legzavaróbb, hogy 35 emberből kettő. spanyol filológia szakos emberek, és egyáltalán nem érdekli őket, hogy négy spanyol író az ő tantermük poros asztala mögött nekik akar beszélni. még röhögtünk is sokat. jó volt.

12:03 de. |


szerda, április 19, 2006


a busztroli sosem jött tíz percekig, a sparban több mint félóráig kellett állni a pénztárhoz, xxxx nem kapható az egész westendben, óráról elkéstem, pedig időben elindultam, sokkal kevesebb a pénzem annál, amit még örvendetesnek tartanék, pedig szeretnék venni biriglit is, de az meg bonyolult dolog, mert nincs időm a gondos utánajáráshoz, meg aztán konkrét elképzelést is nehéz összehozni, és egyébként is, még a pasimat se láttam, a hajam is lelapul, faszkivan.

8:40 du. |


kedd, április 18, 2006


hazaértünk.

10:33 du. |


hétfő, április 17, 2006


most brnoban, elotte ket napot pragaban, mar utolag persze sokmindent maskepp csinalnank asszem, de legalabb lesz mire emlekezni. holnap ejjel mar valsz haza.

7:29 du. |


péntek, április 14, 2006


udv becsbol, idaig jottunk ma stopp altal, ugyhogy korulneztunk, most meg mekikben probaljuk kihuzni az ejszakat. gyorbol becsbe egy akkora porseval jottunk, mint egy haz. holnapi cel praga.

10:15 du. |


szerda, április 12, 2006


ha tudom, hogy a saláta szívja magába a legtöbb mérget, ennek ellenére megeszem, az vajon tudatos és lassú öngyilkosság?

11:01 de. |


kedd, április 11, 2006


vasárnap óta itthon döglök, ma egész nap pizsamában maradtam, és még a kontaktlencsémet se raktam be, és az időm kábé 90%-át abszolút felesleges dolgokkal baszom el, miközben tengernyi lenne a dolog.

nálunk visszalépett az mszp-s bacsa, így maradt a második független jobboldali (huszonvalahány százaléka lett) és a fideszes lázár, aki nem értem, hogy kaphatta meg még mindig az emberek 47%-ának a szavazatát, de megkapta, és most nagyon izgi lesz majd itt.

8:23 du. |


vasárnap, április 09, 2006


amit az rtl klub választási műsor címen művelt, az abszolút szánalmas kategóriába sorolható. meghívott vendég például csala zsuzsa, aki fél tízkor megkérdezi, hogy tart-e még a kampánycsend. még a budapest tv is komolyabban vette magát, pedig az se volt egyszerű.

11:52 du. |


szombat, április 08, 2006


a mai nap nagyon-nagyon jó volt.
a mai este is majdnem végig.
csak hát hibás vagyok. asszem gyárilag. a hülye eszem néha felülkerekedhetne rajtam.

a rudas fürdő buszmegállót valószínűleg csak azoknak a hülyéknek tartják fenn, akik inkább átgyalogolnak a hídon.

11:11 du. |


csütörtök, április 06, 2006


mert ő nő, engem meg fél mondattal le lehet törni. így élünk mi.

6:17 du. |



tekes tdkleadásafterparti van, valakinek a lekvárját eszem mester hamletjára öntve, a béla megigérte, hogy megtanít portugál kiejtésre, ha már eléggé berúgott, de ő a didzsé, úgyhogy egyelőre veszett ügy... háromnapos tánci-sör sorozat vette kezdetét.

12:32 de. |


szerda, április 05, 2006


tegnap megnéztük a 4-et a titanicon. hasonlított a gésához abban, hogy ezt is sikerült 140 percesre megcsinálni, és ezt sem azért, mert nem sikerült volna másképp a folyamatos akciójeleneteket hiánytalanul beleilleszteni. amiben nem hasonlít, hogy ez nem szép. sőt, csúnya, nagyon csúnya. azt mondtam még este róla, hogy nem szar, de borzasztó. a rendezőnek meg sikerült azért ideutaznia, hogy negyedórán keresztül mondja el különféle formákban a hülye nézőnek, hogy ő nem fog erről a filmről mondani semmit, mindenki döntse el magának.
nem mondanám, hogy én eldöntöttem, de ha mégis ezt tenném, valahogy úgy építeném fel ezt a döntést, hogy

a klónok köztünk vannak
mindenki kurva, mindenki csak hús, csupán áru vagy eszköz
bezzeg a babák, mindnek külön egyénisége volt
meg zoja, ő pótolhatatlan.
akkor most számít valamit is az egyediség? a lélek? az egyéniség?

nem, még nem igazán tudom, mit is mondhatnék el erről a filmről.

1:42 du. |


kedd, április 04, 2006


boltból kilép, szilvalevet felráz - kicsit mintha kevés lenne benne -, kinyit - óbazmeg, hát ez mintha túl könnyen nyílna, nem én vagyok az első az életében, azt hiszem. na jó, kiadtam rá 299 forintot és nagyon kívántam, kolis vagyok vagy mi, erős az immunrendszerem. első korty után szagolgat - vajon a szilvalének van segglyukszaga, a romlott szilvalének vagy a segglyukkal összekent szilvalének? ű, még egy korty - ábazz, ez nyál volt? és ha az, akkor nem az enyém...
a hibáiból tanul az ember, mindig megnézni, nyitva van-e már a doboz.

ez a nyáldolog meg olyan, mint mikor a pudingban érzel valami furcsát, és azt hiszed, hogy egy undorító zselécsomó, kiköpöd, aztán kiderül, hogy rizses a puding, és nyamm.

6:46 du. |


vasárnap, április 02, 2006


kedves szoctámra jogosult elte btk-s hallgatók, ti kaptatok-e február elseje óta pénzet?

10:55 du. |


szombat, április 01, 2006


és az égető kérdés: minek feküdjek le aludni szűk négy órára?

12:41 de. |



egy gésa emlékiratai - megnéztem.
az első dolog, ami megmaradt, hogy kibaszott hosszú. két és fél óra nyavalygás. a második, hogy bénaság egy japán témájú filmben kínai főszereplőkkel dolgozni, azokat is angolul beszéltetni, mindezt amerikai rendezésben. mert mégis mi az értelme annak, hogy azok a szerencsétlenek a helyes kis akcentusukkal angolul beszélgetnek? most nem tudom megfogalmazni a konkrét ellenvetéseimet, de vannak. hülyén néz ki, na.
aztán meg hogy szeretne nagyon hiteles lenni, de inkább csak egy modern elvárásokba ültetett kliséhalmaz az egész. a "jó" főszereplők hiteltelenek és antipatikusak a mérhetetlen pozitív-figura-vagyok attitűdjükkel. bár nem olvastam a könyvet, de cikkek alapján elég meghatározó jelenetek maradtak ki, amik minden bizonnyal belekerültek volna akár keleti, akár európai rendezés esetén - szerintem.
most amit a + oldalra írhatunk: a gyönyörű képek. hogy el akarok menni a 30-as évek japánjába. meg cseresznyevirágzást nézni. és a gyönyörű képek. de könyörgöm, miért nem beszélnek japánul? egyáltalán, miért nem japánok?

na ez majdnem olyan utálatosan hosszú bejegyzés lett, mint a film, úgyhogy legyen is elég. és azért is a negatív szereplőt teszem ide.

12:23 de. |