szerda, január 25, 2006


no, tallinnban vagyunk, oliwereknel, akik annak ellenere fogadtak minket, hogy egy nappal korabban jottunk. sot, jottek ertunk autoval. most meg valami buli lesz.
a varos szep, nagyon helyes, a kaja draga, mas elmegy, mint otthon kabe. az eszt nyelv vicces, es lehet keresni mindenben a nyelvrokonsagot. a juhkentali utcaban lakunk, ami valoszinuleg juhkentaur magyarul, olyan, mint a kentaur, csak baribol.

eddig meg az volt, hogy kedden hajnal negy korul elindultunk a -17 fokban otthonrol, varsoban csak shoppingoltunk meg pizza hutban ultunk, hogy elteljen a nap, mert ott meg -25 volt legalabb, en meg fazos fajta vagyok. a c&a-ben peldal 2-3 orat toltottunk, es a gyerekeknek fenntartott jatszosarokban aludtunk. eloszor egy labdat hasznaltam parnanak, de aztan attertem a plussmackora.
kaunasba ejjel egy korul ertunk, ez egy olyan repter, ami napi hat jaratot szolgal ki osszesen. egyebkent is, nagyjabol harmincan voltunk a saccra minimum 150 fos repulon, es a bp-varso meg a varso-kaunas ut is baromi gyorsan eltelt, meg alig helyezkedtunk el az alvashoz, amikor mar azt mondtak be, hogy megkezdtuk a leszallast.
vilniusba ejjel fel harom korul ertunk minibusszal. kineztuk a 730-as tallinni jaratot, addig meg a vasuti palyaudvar alagsoraban talalhato weceben toltottuk az ejszakat ket semmittevo takaritono tarsasagaban. a gugolos stilust meg mindig nem kedvelem. hatkor kinyitott a maxima, az egesz litvaniat elborito szupermarket-halozat egyik tagja, es olyan reggeli pogoban volt reszunk, hogy sajnos a litvan nepekben csalodnunk kellett. negyvenes nok sora rugott fel minket.
a vilnius-tallinn felnapos buszuton osszesen nem voltunk tiz percig ebren, ketszer hataron meg egyszer a rigai megallonal. ilyenkor valamiert osszeszoritom a fogam, hogy ne csorogjon alvas kozben a nyalam vagy hasonlo, feltetlen reflex, ugyhogy meg mindig alig tudok raharapni elol. butasag.
vettem mar egy szoknyat, ket polot, egy csomo bizsut, harom bugyit meg ilyenek... mind akcios es nagyszeru, termeszetesen. ilyen az, ha a hideg elol boltokba kell menekulni.
meg a budapest-varso repulon igen vicces pilotat fogtunk ki: "in warsaw the weather is nice, but the temperature is..." - nice? szamunkra a -25 mar eppen elegge nem nice. viszont kellett az is, mert igy nagyon nagyra tudjuk ertekelni, hogy itt kabe -3 volt ma a minimum. (mwhaha.)

9:25 du. |