szerda, augusztus 17, 2005




ezzel talán sokan nem értenek egyet, de én örülnék, ha budapest lenne 2010-ben a magyar európai kulturális főváros. már csak azért is persze, mert itt fogok lakni, ha az országon belül, de egyébként is, és most nem tudok igazi észérveket felhozni. a tervek meglehetősen futurisztikusan és iszonyatosan színesen néznek ki, és mondjuk nagyon szép gondolat, hogy a közraktár utcát "bohém negyeddé" alakítják, mikor kettővel arrébb van a ráday, de egye fene, ez meg a duna mellett van. az viszont elég vicces, hogy kellene javítani a tömegközlekedésen, igen igen, és mindez a 17-es és a 19-es vill pályájának összekötését jelenti.



ezenkívül a tervekben baromi jól néz ki az a vasúti pályaudvar, de hogy öt év múlva mikor lesznek itt ilyen menő vonatok, vagy ha lesznek is, mikor fognak rendeltetésszerű sebességgel közlekedni, arra kíváncsi vagyok. mert az esztergomi vonatok is nagyon szépek, de 30-cal a bzmotok is elközlekedtek, még ha nem is halogénvilágítás volt rajtuk.



salamanca is európa kulturális fővárosa volt, méghozzá 2002-ben, és igazság szerint nem építettek semmilyen utópisztikus dolgot, de budapest 8 évvel később nyilván nem tud másképp ringbe szállni. na mindegy, hajrá hajrá. az a fölső híd azért tetszik.

9:40 du. |