péntek, január 30, 2004


ma delutan megyunk daniaba, miert van tel? utalom, gyulolom, va.
a heten egy eddig ismeretlen torzsolvasom irt nekem, hat olyan jo, hogy igy rajonganak az emberert (: en meg lelkiismeretfurdalos vagyok, mert nem olvasok senkit, szinte csak a szeretmenyben felsoroltakat... de keveset tudok netni.

8:56 de. |


péntek, január 23, 2004


tegnap néztem moziban a hogy szeretsz? címu dán dogmafilmet. hát nekem tetszett jól, foleg mert aktuális volt a számomra (: tök jó lesz, tök jó. viszont már megint megállapítottam, hogy a dán nyelv csak egy maszlag, amiből nem lehet kihallani a hangokat. hiába mondják neked, hogy hogy van egy szó, nem tudod elismételni, mert nem tudod, milyen betuk jöttek egymás után. ok meg azért nem tudják elismételni a magyart, mert pl nem tudnak r betut mondani (:
ha lenne idom, még leírnám a tilosról alkotott véleményemet, de nincs idom, és úgyis sejthetitek. ):

9:42 de. |


csütörtök, január 22, 2004


abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy lehet, hogy másfél év múlva dicskedhettek majd egy néderlandisztika-spanyol szakos barátnéval. ez én leszek, legalábbis a következo magam-meggondolásig, ami elég gyakran van nálam.

3:18 du. |


kedd, január 20, 2004


olyan volt az énekkar, mint egy tüdoszanatorium amator kórusa, sejj.

3:38 du. |


hétfő, január 19, 2004


nagyjából meggyógyultam, elég rossz volt. lélekben már dániában vagyok, és még 11-et kell aludni..
betegség alatt a szemem sem mindig tudtam nyitva tartani, ezalatt volt idom gondolkodni sok dolgon. központi téma volt a halál; ha halálos beteg lennél, mit gondolnál arról, hogy elhidegítsd magadtól a szerelmedet, hogy ne kelljen ápolgatnia meg szenvednie? melyik a rosszabb? hülye dolgok. már annyiszor találkoztam a halállal (más halálával), hogy egész közeli ismerosnek érzem néha. nem jó, ha ilyen végenincs dolgokon agyalok. hogy lehet az, hogy nincs vége a világegyetemnek? egyszer vége kell, hogy legyen! de ha vége van, utána kell lennie valaminek! ez is ilyen végtelen-agyalás, mikor megoldás nincs, csak következo kérdés.
el akarok menni messze. legyen már február. minden miatt.

1:26 du. |


hétfő, január 12, 2004


betegnek lenni rossz. fáj és unalmas is.

12:00 du. |


péntek, január 09, 2004


ha már most ennyire utálom a vizsgaidőszakot, mi lesz, ha egyetemista leszek?

8:57 de. |


szerda, január 07, 2004


most könyvtárból írok. mellettem van egy paskó, az előbb nagyon apró betűkkel írt a bibliájának a belső borítójára, most megkérdezte, hányig van nyitva a könyvtár, "hatig." "akkor mindjárt vége..." aztán meg megkérdezte, hol vettem a pulcsimat, én varrtam vagy valami butikban, hogy ilyen rövid ujjú, én meg mondtam, hogy csak fel van tűrve. hát milyen ember.

5:59 du. |



nem akarok a hidegről írni, nem újság. nem akarok a suliról írni, nem érdekes és mindig ugyanolyan. nem akarok az egyetlen engem foglalkoztató dologról írni - mert nem akarok törzsolvasóról írni. ha tudjátok, hány évente van az eltén angol-spanyol, mondjátok meg, mert idén nincs. kettő?
sivár és semmilyen élet.

5:46 du. |


hétfő, január 05, 2004


hát miért kell így kezdődnie ennek az évnek? eddig nem kifejezetten volt olyan, amire azt mondtam volna, hogy jó. bármilyen területen.

1:18 du. |