vasárnap, április 27, 2008


ma vicces volt oslóban. először az, hogy nem tudunk elindulni, mert a kabátom elvitte a szobából éjjel a seggrészeg de amúgy jófej hostunk, és csak akkor jöttünk rá, hogy a csaj a szomszéd gardróbszobában aludt, mikor meghallottuk a nyögéseket. ennek pedig illett megvárni a végét, ugye. ezért délután kettőkor indultunk el tőle, mikor négyhúszkor indult a gépünk. pár napja küldtek erről e-mailt, mert eredetileg 1555 lett volna. a vonat tízpercenként jár, és kiszámoltuk, hogy a 1505-össel pont kiérünk. aztán mondtuk, hogy menjünk inkább tíz perccel hamarabbival, biztos, ami biztos. na, így is sikerült check-in zárása után odaérni, mert a gép igazából mégis 1555-kor indul, és 40 perccel előtte zár a check-in. aztán ráadásul "there is a problem. you are not in our system." nebassz, idefele még benne voltunk, jaj. aztán végül valahogy megoldották, siettünk be a boardingra, erre ki van írva, hogy az új indulási idő 1645. lehet, hogy a sterling úgy hirdeti magát, hogy "we would fly with us", de már majdnem az alitaliával kell egy szintre sorolnom a mai tapasztalatok alapján, azzal pedig lehetőleg soha többé. pláne, hogy mennyire jófejek, adnak ingyen szendvicset, mert épp cserélik a választékukat, na de vagy sonkás van, vagy csirkés. (és egyébként végtelenül unalmas és üres.) a vegák meg igyák a narancslevet, mi?
reméltem, hogy a hazastopp ennél lazább lesz, és végül tényleg, két autóval hazaértünk, az utolsó srác tett egy kis kanyart értünk, pedig 27 km volt még hátra. szép. bár az én rekordom akkor is a 70 km.
egyébként meg oslo a világ legdrágább városa, vagy legalábbis dobogós, de nekünk sikerült az egész tripet megúszni fejenként 20 ezer forintból, ebben benne a repjegy is és egy lájtosabb meg egy erősebb berúgás. persze ez utóbbit csak a reptérről hozott duty free absolut vodkával és bacardival lehetett, mert norvégoknál kb 40 euró egy üveg vodka, de a sör is 700 forintnál kezdődik a boltban (!). egy pöttöm szoba havonta 120 ezer forint ugyan, de egy kezdő gyakornoki fizetés évente 10 millió forint, és azon még sajnálkoznak, hogy milyen kevés. pohárszedésért óránként 5000 forintot kapsz. egy jegy az éjszakai buszra viszont 1600 forint, a bérlet nem jó rá. a helyek bezárnak éjjel háromkor, boltban pedig este hat után nem kapsz alkoholt. az állam így szeretné rávenni az embereket, hogy dolgozzanak ahelyett, hogy folyamatosan másnaposak.
na de sosem hittem volna, hogy majd úgy fogom emlegetni dániát, hogy "sokkal olcsóbb".

9:01 du. |


hétfő, április 21, 2008


szeretnek otthon lenni. cm-re menni meg antifa tuntetesre meg okoteregetesre. cserepbe novenyt ultetni, amit meg lehet utana enni. ha mar kert nincs a radayban. leginkabb persze egy kert lenne jo. de amig nincs, addig mennek illegalis parkrendezo-viragulteto esemenyre is. cm-re. 20 fokban.

11:54 de. |


csütörtök, április 17, 2008


fura mindenfélék vannak, először csak elkezdtük (elkezdték) kreálni magunk köré az eseményeket, hogy ne legyen már olyan unalmas, aztán jöttek maguktól, és most ugye azt se tudja az ember, hova kapja a fejét. mi (figyelj, nem ő meg én, hanem mi) visszatértünk dániába, annyi bizonyos.

1:10 du. |


vasárnap, április 13, 2008


a forgatókönyvírót meg lecserélhetnék, mert a mai fordulat az volt, hogy rájöttünk, hogy berlinben ugyanabban a házban laktunk, csak négy emelet különbséggel. egy négymilliós város, bazki. ez olyan olcsó poén.

10:07 du. |


szombat, április 12, 2008


ma még semmi meglepetés nem történt, persze még nincs vége a napnak.

3:39 du. |


kedd, április 08, 2008


én csak egyszerűen még mindig képtelen vagyok felfogni.
két napja gyomorgörcs, remegés, szívdobogás, vérnyomás az egekben, enni nem tudok.
idejöttem átgondolni, megnyugodni, távol lenni. erre utánam jön, és még néhány kést döf belém.
nem értem.

9:27 du. |


vasárnap, április 06, 2008


hajajaj, hova lesz a vilag, ha mar a bulvarteve is kispalt tol reggel kilenckor, plane a nyar volt, s bluzat a szel...
(az a gyanus, hogy 39 mp-nel van egy olyan sms, hogy "a nyolchonapos lányom abbahagyta a játékot és elbűvölve figyelte Lovasi Andrást...." na ezt megis ki kuldi el ilyen gyorsan.)

1:56 de. |


szombat, április 05, 2008


pici városban lakni kicsit olyan, mint a szocializmus. van sportbolt, de csak egy. annak kétféle futógatyája van: egy rövid és egy hosszú. és van egy csomó fajta futózokni, és minden modellből van vagy 20 pár. viszont mind ugyanolyan méret egy modellen belül. ezért pl rövidszárú fehérből van 20 db 45-ös, rövidszárú feketéből meg 20 db 39-es.

12:55 du. |


péntek, április 04, 2008


saura tangoja az egyik legszebb film, amit valaha lattam. orulet, hogy banik a szinekkel, a fenyekkel, a feluletekkel, a zenevel, hogy mossa el a valosag es a szinhaz (film) hatarait. az nem ujdonsag, hogy filmet csinalunk egy film kesziteserol, de ez mas.

11:24 du. |


csütörtök, április 03, 2008


mi a fasz van? mi a fasz van?

5:58 du. |


kedd, április 01, 2008


remélem, senki se megy el a kis vukra a moziban, és kurvasok pénzt fognak bukni rajta, aztán valakinek eszébe jut, hogy egyrészt nem kéne elbaszni a régi jó dolgokat, másrészt kicsit magasabbra azt a lécet. mint egy 15 évvel ezelőtti számítógépes játék, a zenéről meg aztán nem mondok semmit. figyu. a macskafogó kettőt nem néztem meg, de ezek után örülök, hogy azért se fizettem, figyu.

8:55 du. |