csütörtök, október 25, 2007


a leves jó lett, nem azért nem írtam azóta, mert megmérgezett. persze túl sok bors, mint mindig. de elsőnek jó.
na ma elmegyünk pozsonyba, onnan hahn-ra, onnan alghero-ba. szardínián leszünk öt napot. napsütés, 20 fok, 20 fokos tenger, hal, rák, tészta, mozzarella, parmezán, bazsalikom, paradicsom, olívaolaj, juhsajt.

12:58 du. |


hétfő, október 22, 2007


ezen mindenki meglepődik, de én még soha nem készítettem levest. máig. még nem kóstoltam meg, de az esemény megörökítése a lényeg most: életem első levese egy hagymakrémleves.
ha találok hozzá társaságot, akkor eszek is, de egyedül utálok.

4:36 du. |


vasárnap, október 14, 2007


legutóbb, mikor az üvegeket vittük vissza a koliból, volt köztük egy 2004-es gere kopár villányi cuvée. az eladó eléggé meglepett volt, az üveg egyébként nem visszaváltható. mint megtudtam, ez a bor 11 ezer forint. az majdnem a havi kolidíj. kié lehetett?

2:49 de. |


szombat, október 13, 2007


a tek fontosabb identitáselemem lett, mint kábé bármi más. és ha bele kell gondolnom, hogy mi lenne nélküle, hát elég béna képet kapok. ugyanolyan arctalan senki lennék az ezerfős kollégiumban, mint elsőben, és a mostaninál sokkal kis szánalmasabb egyetemi éveim lennének. szóval hol van a mostani a tökéletestől, de milyen messze a szartól...
önmagában az egyetem nem elégíti ki az agyamat, mert portugálórán a ki mit látott utoljára a moziban kérdésre mindenki olyat válaszolt, hogy a bazi nagy filmet, a férj és férjet, a shrek 3-at, és mindenkinek tetszett minden.

akarok még menni muse koncertre. valami rendes országban, ahol elfogynak a jegyek.

2:43 de. |


csütörtök, október 11, 2007


mit csodálkoztok? csak 2500 jegyet vettek, ezért ilyen kicsi. nem tátonghat az egész aréna, hogy néz az ki.
egyedül a depeche mode tudta megtölteni, akkor voltak 14 ezren. az jó zene. meg az alphaville. meg a kárpátia. az növeli a magyarság-érzést. nem úgy, mint a tokio hotel. múltkor 140-en lettek rosszul, 20 lányt én emeltem ki. mondta az egyik, itt a zsebkendője, töröljem fel neki a vizet, amit a bill kilocsolt, mert el akarja tenni emlékbe. mondom mi tetszik ezen? nem is férfi, 40 kilós, varrott haja van, sminkelik, beesik a mellkasa, a segge meg mint két gerezd fokhagyma. anyám is megmondta, hogy egy férfi legyen férfi. meg dobálták fel a bugyijukat. az én lányom is húsz éves, de nem hallgat ilyen szart. ezekből sose lesz illés. itt is mindenki 20 év alatt van. hát ha elengedtek a szüleitek meg adtak rá pénzt, a ti dolgotok. de a depeche mode tudta, hogy kell zenélni, és még mindig érték, amit csinálnak. ezek meg nem lesznek sehol.
ez a músz csak 5 kamionnal jött, a rolling stones meg 50-nel.

a biztonságiőrrel beszélgettünk a muse előtt.

5:02 du. |


hétfő, október 08, 2007


a fröccs hatása elmúlt, a szarság visszajött.

1:27 du. |


vasárnap, október 07, 2007


aztán mégis inkább az ingyen fröccs vidított fel a kiadó szülinapján, meg a bicózás a körúton.

11:29 de. |


szombat, október 06, 2007


na ha más nem tud, próbálkozok magam felvidításával.

8:24 du. |



őszi zene a röyksopptól a remind me.
ilyen a hangulatom is, semmilyen, borongós, antiszociális, paplan alatt teázós, egész nap nem kimozdulós. nem azt mondanám, hogy rossz, hanem hogy egyáltalán nem jó. leginkább azért vagyok antiszociális, mert egy embert kivéve kicsit mindenki csak idegesít, és nem tudnak felvidítani, pláne nem ha direkt próbálnak.
és az is szomorú, hogy sehol sem lehet rendezni egy normális bulit, mert a szomszédok csak azt várják, hogy óra egy perc legyen, és hívhassák a rendőröket csendháborításért. vagy másnap buta üzeneteket hagyhassanak az ajtódon "a horánszky utca lakói" aláírással. még jó kör lesz a jövő csütörtök a ráday utca lakóival.

7:55 du. |