péntek, szeptember 29, 2006


kifestettük a szobát gyönyörűre, mindenki jöhet vendégségbe megnézni a kisállatainkat.

1:49 du. |


szerda, szeptember 27, 2006


lenyúltam egy szelet paprikát a konyhában, és az annyira erős volt, hogy még mindig ég tőle az ujjam, ahol hozzáért, pedig kábé öt órája történt. a szám már nem fáj, de az is eltartott egy darabig.

10:17 du. |



pöcsfej vagyok, holnap másfél órával többet békávézhatok miatta, egyben másfél órával kevesebbet festhetem a szobát, na de a legnagyobb pöcsfejség az, hogy másnak a füzete van nálam, amiből tanulni is kellett volna.

10:10 du. |


hétfő, szeptember 25, 2006


és máltán minden háznak nevet adnak.

...

picsaszar félévnek nézünk elébe.

11:21 du. |


kedd, szeptember 19, 2006


csókolom. míg itthon kitört a forradalom, mi inkább máltán lazultunk, és nem hiányzott.
olyan szervezés volt, mint tavaly a litvánia, úgyhogy 25 ezerből megúsztuk.
málta gyönyörű és nagyon érdekes. feleakkora mint budapest, és állítólag 450 ezren élnek az egész országban. minden ház egyforma, sárga mészkőből épültek, egyforma zárt balkonokkal. mindenhol óvárosban érzed magad. a buszok teljesen vegyesek, láttunk egy 1933-as festésűt is - mert kézzel vannak festve időnként, és a sofőr feje felett oltárt építenek. úgy kell jelezni a leszállást, hogy meghúzol egy madzagot, az meg csönget egyet.
hiába kábé európa legdélebbije, nem klasszikus mediterrán. elég rendezett például.
a tenger gyönyörű! pláne a blue grotto nevű helyen, majd (erről is) lesznek képek.
a szállás rabatban volt, ami közvetlenül mdina mellett van. az udvaron lime, narancs, gránátalma, az utcán mandulafa meg kaktuszok gyümölccsel. a kaja isteni volt! három fogás délben és este is, igazi mediterrán stílusban. az exchange maga pedig sokkal jobb volt a tavalyinál, normális programok voltak, és maradt elég idő kirándulni.

viszont: soha ne repüljetek alitaliával! bármelyik fapados lekörözi ár-érték arányban. nem adnak kaját, tahók az utaskísérők, késnek, elvesztik a csomagját minden ötödik embernek, a főleg alitaliás milánói malpensán pedig hatalmas a felfordulás. nem beszélve arról a kis tájékoztató szövegről, ami budapestet a rajna partjára teszi.

9:11 du. |


péntek, szeptember 08, 2006


a kiütéseim nem múlnak, sőt. még mindig nem nagyon tudok aludni tőlük... viszont a bőröm különlegesen érzékeny tőle, és minden simogatás sokszorosan finom, mint normálisan. öröm-üröm.

4:38 du. |


szombat, szeptember 02, 2006



mártélyon voltunk ilyen-olyan programok miatt, biciklivel. nem egy nagy táv, mondjuk 8 km, de kint nagyon szép. szerintem magyarország legtöbbet megfestett témája a mártélyi holtág a jellegzetes ladikjaival, van egy csomó festő errefelé, és már mind megfestette párszor. most is volt kis kiállítás csak ezekből.
hallgassatok draculazombie-t meg yumiyumit.

3:31 du. |


péntek, szeptember 01, 2006


akkora szerencsém van, hogy pite nem szamburu harcos. bár félvér gyerekem se lesz, de ennyit megér.

11:07 du. |