csütörtök, április 29, 2010


vannak mindig ezek a lelkiismereti vívódásaim, amik miatt sosem lehetek igazi hippi. egy igazi hippi nyilván tökre örülne, hogy kivonul a ryanair magyarországról, ennyivel is kevesebb járat, a kapitalista utazgatós fogyasztó énem viszont szomorkodik, mert ezek indítanának 25 új járatot is pestről... persze biztos csak kamu az egész, hogy engedjen a ba.
a ryanair árai egyértelműen elérik, hogy az emberek sokkal többet repüljenek, mint amennyire igazából szükségük van (pl én elugrok majd egy estére madridba, teljes erkölcsi csőd), ami zöld szempontból elég para, de amúgy meg olyan jóó.....

6:48 du. |



az új crystal castles album olyan, mint valami trendi bár háttérzene válogatása. nem rossz, de hozzájuk képest csalódás. semmi szívkitépős alice practice.

3:45 du. |



bla bla bla bla.

1:49 de. |


péntek, április 23, 2010


egy jó dolog még ebben a vulkánosdiban, hogy így hozhattam folyadékot, így most szuper lemon curdöt nyalakodok, meg van organic crunchy peanutbutter is...

8:01 du. |



egyrészt itt több halat és húst eszek, mint az utóbbi két évben általában, leginkább mert elém teszik, másrészt viszont egyre közelebbnek érzem a vegan vagy legalábbis flexivegan idők eljövetelét. túl sok skinny bitch meg food inc. tejet már egyáltalán soha nem, tejtermékek még mennek, tojást próbálok biót venni, a sajtot ugye túlságosan szeretem, de mégis. egyre több lelkifurdalást okoznak. és hogy őszinte legyek, fizikailag a növényektől érzem magam a legjobban. sőt, a nyers növényektől. az ízlelőbimbóim azonban még függenek a főtt ételtől. pl a mai újkrumpli mángolddal paradicsomszószban... mmm. és még mindig élvezettel sétálgatok a halas standok előtt, még ha nem is veszek szinte soha semmit.

fura dolog úgy kampányolni a vega(n) életmód mellett, hogy én sem tudom betartani... de mivel az elsődleges okom a környezetvédelem, úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer ott van előttem az a sonka, legalább ne hiába történjen minden rossz, inkább megeszem, mint kidobjam. az igazán tökösek persze előre szólnak, hogy nekik vega tapaszt hozzanak, vagy nem mennek ilyen helyekre, de kicsit még engem is idegesítenek azok, akik soha nem bírnak húsra még csak nézni se. (azoktól meg a falra mászok, akik minden húsfélét és állati terméket helyettesíteni próbálnak. néha én is kipróbálok egy vega virslit vagy ilyesmi, de az tök bénaság, ha valaki vegaként is csak a húsételek fake verzióiban képes gondolkodni. műbacon bazmeg.) egy átlagos magyar évente talán 80 kiló húst eszik meg, vagy valami hasonló nagyságú számot, én meg mondjuk kettőt, azért ez is valami.

én senkinek sem mondom, hogy legyen vega. én sem vagyok az. de lehet kevesebb húst enni. egyszerűen kiröhögöm, aki azt mondja, hogy nincs étkezés hús nélkül. egy nem létfontosságú dologról van szó, függesz a hústól, mint az alkoholtól vagy a cigitől. amolyan skinny bitchesen: gyenge vagy, baszki. én meg gyenge vagyok, mert az agyam azt mondja, vegannak kéne lennem, de egyelőre nem megy.

és hozzáteszem: régen "animals taste good" pólót akartam magamnak. mindenki megváltozhat. nem lehet erőltetni a dolgot, majd jön magától. előbb-utóbb valószínűleg vegan leszek. majd ha kész leszek rá. aztán biztos abbahagyom majd. mert nagyon tudok élvezni egy szuperjó sztéket - az más kérdés, hogy ha pár napig mindennap eszek állatot, érezhetően kevésbé vagyok jól.

inkább ne kommentelj. mondom, én nem akarlak meggyőzni, hogy ne egyél húst, nem is ítéllek el miatta, de te meg nyugodj bele abba, hogy én nem annyira akarok húst enni. és légyszi hidd el, hogy ez nem egészségtelen. ha mégsem hiszed, akkor se állj le most itt vitatkozni. most csak ezekről a belső folyamatokról akartam írni.

3:08 de. |


csütörtök, április 22, 2010


hát, nem volt épp egyszerű, de kb 56 óra utazgatás után haza is értem. vonat, komp, stopp (kb 1400 km), a végén egy kis busz. és 80 euróból megúsztam az egészet, sőt, az egyik csávó még egy öteuróst is a kezembe nyomott, "vészhelyzet esetére", mintha öt euróval bármit kezdhetne az ember vészhelyzet esetén, de mindegy, jófej. bordeaux-tól burgosig egy busszal jöttem, ami előtte párizsba vitt vulkánkárosult turistákat, vissza meg üresen jött, és a két sofőr még vacsizni is meghívott. egyébként tisztára megérte ez az utazás, franciaország gyönyörű zöld meg virágos, és legalább láttam baszkföldet, ami meg váó, milyen hegyek vannak. és hazaérni hatalmas boldogság volt, meg tök büszke is vagyok magamra, hogy ennyit lenyomtam egyedül (:

london mellesleg nagyon jó volt, csak utolsó nap kezdtünk el idegeskedni a vulkán miatt, addig felhőtlen (sic!) nyaralás (: szép idő, természetesen sok kaja, sok fetrengés, sok kultúra, szerencsére kihagytuk az uncsi turistadolgokat, viszont sajnos lemaradtunk a lou rhodes koncertről.

itt meg mennydörgős vihar, ennyit a teregetésről.

3:21 du. |


szombat, április 17, 2010


Az aztan orult vicces lesz, ha itt maradunk a hulye izland miatt. Hogy kell innen kistoppolni? A jelen infok szerint az en jaratomat mar torlik.

7:18 du. |


kedd, április 13, 2010


április 24-én deerhoof a trafóban, menjetek, menjetek, kurvajók. abszolút koncertzenekar.

12:35 de. |


hétfő, április 12, 2010


de. elbaszott. fáradt. vagyok.
ja és a főtt kaja kikészít. még a végén nyerskosztra kell ráállnom, pedig ahhoz nagyon nincs kedvem.

10:14 du. |


vasárnap, április 11, 2010


az első szúnyog a szobában, most már bízhatunk az idei nyárban. napok óta nyári ruhában mászkálok egyébként. ki találta ki, hogy londonba menjünk, és ne délre?

10:11 du. |


kedd, április 06, 2010


egész láthatóan fogytam a léböjtkúra alatt, így most nincs kedvem visszatérni az evéshez. vagy mozogni kéne, nyilván.

3:18 du. |


vasárnap, április 04, 2010


egyre világosabb, hogy amikből diplomáim lesznek - spanyol, portugál, tanári képzés -, azok viszonylag kevéssé érdekelnek. nem rossz, meg el tudom képzelni, hogy ezzel foglalkozzak és ne haljak bele minden egyes nap, de ez csak egy munka lenne azért.

na és akkor mi az, ami nem csak egy munka lenne? asszem, elég egyértelmű. kaja. így vagy úgy, de kajával kell foglalkoznom. szakács nem lennék, hadd legyek őszinte. de ami újra és újra felmerül bennem - és mióta kint vagyok, nem merül alá -, hogy nyitnom kell egy helyet. egy olyan tapaszbárt, mint itt a legjobbak. nem, otthon nincs egy ilyen se. még pár év, és meglátjátok (-;

3:26 de. |