vasárnap, október 31, 2004


a holnapi ebéd - csirkéből:

Pikáns libacomb
4 libacomb, 10 dkg aszalt szilva, 2 jonatán alma, 1 evőkanál paradicsompüré, só, bors, szegfűszeg
Az aszalt szilvát szegfűszeges - ízlés szerint cukros - vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, kimagozzuk és összekeverjük a meghámozott, lereszelt almával. A libacombok bőrét késsel óvatosan fellazítjuk, az így nyert üregbe dugdossuk a gyümölcsöt. A húst sózzuk, borsozzuk és tepsibe fektetjük. Kevés vizet aláöntve, sütőben pirosra sütjük. A keletkező pecsenyelével gyakran locsolgatjuk. Ha megsült, a húst kivesszük, a pecsenyelevet paradicsompürével elkeverjük, kevés húslevest aláöntünk és felforraljuk. A húst a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel körítjük.

jó étvágyat kívánunk!

1:12 de. |


szombat, október 30, 2004


kilences?? hát hol élsz te? ilyen szemekkel sose lesz kilences.
mondja már meg valaki, hogy mér mindig a legszarabb szám nyolcperces a cédéken...
meg hogy mér kell a magyarok pesszimizmusát az előző rendszerre fogni és ezzel a spanyolok optimizmusának értékét megpróbálni lekicsinyíteni, mikor ott is volt egy franco vagy neme. műveletlen és beszűkültagyú köcsög.

8:20 du. |


csütörtök, október 28, 2004


nem volt egyszerű ember ez a csáth géza. a két fiú pedig óvatos, izgatott lassúsággal fogott hozzá a munkájához. fölhasították a kutya mellkasát, leitatták a vérét s munkájuk közben hallgatták az állat rettenetes, tehetetlen nyögését. Megnézték a dobogó szívet, kezük közé vették a meleg, mozgó kis gépet, apró szúrásokkal rontották el a tömlőt, a billentyűket. nem lennék meglepve, ha mindezt meg is tette volna. és lassú tűzön megpirította a fehér cicát, az Anikóét. A kis állat irtózatosan vonaglott, amíg gyenge, rózsaszínű bőre barnára pörkölődött. mindent úgy ír le, mintha estimese lenne, nyugodtan, aranyos szavakkal. Egy nagy-nagy, liliomos, orgonabokros kertben lakott a három leány. Az első fekete, a második vörös, a legkisebb aranyszőke hajú. Együtt szedték le a tavasz ibolyáit, együtt énekelték túl a hiú rigómadarat, együtt kergetőztek az őzikékkel meg az öreg, százéves baglyokkal, akiket nagyon szerettek mind a hárman. morfinista lófac. Keresztülment a nagy folyosón, és még néhány elkésett orvosnövendék látta, amint viszi a csontvázat, melynek kezei, lábai valami különös táncot jártak, amint a borotvált arcú ember ügyetlenül magához ölelte. A fiú az apját.

7:55 du. |



pürüm pürüm

3:43 du. |


szerda, október 27, 2004


akinek nincs ötlete valamilyen fantáziátlan sablonajándékhoz anyukának, barátnőnek, nővérnek, apukának, barátnak, bátyónak, unokatesónak, anyósnak, sógornak, satöbbi, az szóljon és jó kis javaslataim lesznek. (de ez kizárólag a sablonajándékra vonatkozik)

10:45 du. |



na szokjatok hozzá ehhez, a régi elromlott és nem lehet visszacsinálni. nekem tetszik. amúgy is illik a hangulatomhoz. meg olvasni is jó a fehéret a feketén mindig. ma is jó szar napom volt.

8:24 du. |


kedd, október 26, 2004


elromlott a blogom.

11:42 du. |



aiz roppant mókásat írt ma, de a pités rész megmagyarázását majd még számon kérem rajta.. (:

nem is tudtam, hogy van nagy ő. és már mindjárt vége is. miről maradok le már megint. de nem valami szimpatikus a gábor, lisboa látványát rontotta a magentaszínű pólójával.

10:02 du. |



először le akartam cserélni a blog template-jét, de ha már sablonosnak kell lennie, akkor miért lenne valami trendi sablon? ott amúgy is sok hülye felesleges funkció lenne és újra be kellene állítani a dolgokat és újra meg kellene szokni... konzervatív, fásult, begyöpösödött, maradi vagyok.
meg így legalább a sok új bloggernek már nem lesz ilyen, a randomblogok rendre két hetesek sincsenek, viszont nagyon trendik.

8:12 du. |



reggel késésben voltam - mint soha ugyebár -, és akkora köd volt, mintha egy fagyiba pottyantam volna (a fagyi belsejében nincs ugyebár világos, de az anyaga ilyesmi lehetne). akkora, hogy úgy láttam, hogy a keresztutcán nem égnek a lámpák. aztán két perc múlva tényleg nem égtek - valamiért itt szokás a hajnali vaksötétben lekapcsolni őket, pont mikor már megindulnának az emberek negyed hétkor. és a mélykék masszában csak a toronyóra számlapja világított ki - furcsa volt az egész.



az egész bejárásban a legjobbak a korareggelek. a sötétek, a napfelkelték, a lámpák lekapcsolása. a hajnali ködök, a csöndek, az átsurranó macska, a megvilágított, nagyszemű hópihék és elsőként belelépni a friss hóba...

7:15 du. |


hétfő, október 25, 2004


tettem ki magamnak spanyol blogokat mindenféle szelektálás nélkül, csak hogy spanyolul legyenek és lehessen gyakorolni. de a diorhe igan jócsajra vagy inkább picsára sikerült, van sok képe is, viktor szerint nemjócsaj, nademindegy.
azt akartam leginkább mondani, hogy valaki a mi papa tiene una silla electrica kereséssel talált reám.
volt táncpróba is, balázzsal kölcsönösen bocsánatot kértünk százszor és ezerszer a bénázásért, aztán mondtam, hogy egyezzünk meg abban, h soha többé. aztán bocsánatot kértem, hogy lemaradtam vagy ráléptem vagy mindegyismért.
zajlott szülői értekezlet is közben, állítólag jól összevesztek ((:
meg csináltunk tablótervet (lenyúlva mesterék annobeli ötletét), amire persze már rögtön finnyogott mindenki. sok hülye picsa.

9:32 du. |



legszívesebben ordítanék a szétáradó butaság miatt amit egy gimnáziumban tapasztalni lehet, de akkor kaptam egy életmentő e-mailt mestertől, köszönöm köszönöm köszönöm.
ettől függetlenül persze még szétárad itt a butaság. és legszívesebben ordítanék, és ez be is fog következni, ha ma valaki tovább feszíti a húrt.

1:40 du. |


vasárnap, október 24, 2004


iszonyat helyes film a how to be emo! és ha nincs kedvem a kontaktlencsémhez, akkor az emo-s szemüvegemmel én is emo-grl leszek. xjudyx

2:44 du. |


szombat, október 23, 2004


mióta hazajöttem spanyolországból, először vagyok buliban.. 11 éves a hugom, höhö (:

3:37 du. |


péntek, október 22, 2004


irigylem azokat, akik csak keresnek valami ürügyet, aztán jövő héten mennek is brüsszelbe vacsorázni.
(ma nagyon fáradt voltam, mert a tegnap estét sztálinnal töltöttem.)

10:52 du. |


szerda, október 20, 2004


és igen igen, a megasztárban (popper vagyok) ketten is továbbjutottak, akik spanyolul énekeltek! na és vajon hányan énekeltek németül? vagy franciául? vagy bárhogy máshogy angolon és magyaron kívül? hát persze, hogy senki!

10:16 du. |



nem hiszem el, hogy anyu még mindig tud azzal jönni, hogy visszasírom még én a gimit. hát hol él ő? a gimi meg a város(ok) meg a család meg az itthonélés csak megfojt, és ha ezt vissza fogom sírni, akkor már nem sok jót várok a további életemtől. márpedig.
és ha valaki még mindig ezt mondaná, "nem tudja, mit beszél", akkor egyrészt bizonyíték mester, másrészt tényleg csak jobb jöhet már ennél.

7:52 du. |


kedd, október 19, 2004


voltam első franciaórán hihetetlenül életképtelen tanárbácsival.
kiléptem a kórusbol hihetetlenül ideges tanárnénitől.
kerestem hihetetlen recepteket.
a citromos pacalleves nyert.

7:51 du. |


hétfő, október 18, 2004


úgy döntöttem, ma kivételesen megalszom a magam hétóráját. már előre izgulok, milyen lesz (:

9:49 du. |



már megint végzős-kislány-blogja. volt ma első táncpróba bezony, a gyerekek ismerkedtek az angol keringő alapjaival, és meg kellett állapítanom, hogy jobb párt keresve se. nem elég, hogy tud táncolni, az egyik legvállalhatóbb kívül-belül a többi fijúk közül. (aki féltékenykedni kezd, azt megrúgom.) egyszer az életben szerencsém volt az ilyesmivel, de nem kiabálom el. két leánynak múlt pénteken lépett vissza a párja.
az órák és a tánc közötti három és fél óra összesét matekházival töltöttem, az utolsó két órában beszállt az osztályfőnököm is, aki szintén matekszakos, de négyből kettőt nem tudtunk megcsinálni. mókás fakultáció. a tz pedig (amire való készülésben tegnap az összes internetre keveredett ismerős segített ugyebár) holnap lesz.

végzős-kislány-blogja off.

8:58 du. |


vasárnap, október 17, 2004


kurvulok, ugyanis tettem ki (láthatatlan) számlálót, úgyhogy meg vagytok figyelve. azt még nemtom, hogy ezzel miért lesz nekem jobb.

10:00 du. |


szombat, október 16, 2004


na a hugra sózás mellett döntöttem, és megválok olyan gyöngyszemektől, mint a brumi az iskolában meg a bombajó viccek sorozat ikszedik kötete. a vicckönyveimet mind télapóhúzásra kaptam sok évekkel ezelőtt, mert százforintosak és akkor még lehet mellé csokit is pakolni, tudjátok. sosem vettem volna vicckönyvet, még a tagadható korszakomban sem.

viszont találtam olyan dolgokat, mint pl könyvek a töriverseny nyereményeként, amit igen jobboldalmi érzelmű fiatalok rendeztek, ezért könyveik is soha-el-nem-olvasom szegény-székelyek-és-köszönjük-a-kiadáshoz-nyújtott-segítséget-orbánviktornak. ezeket nyilván nagyon szívesen fogadja majd a buszpályaudvar melletti antikvárium, ahol külön állandó kirakat van a trianonos könyveknek.

2:34 du. |


péntek, október 15, 2004


ma olyan perverz kívánságok fogalmazódtak meg bennem, mint saját lakás grillezős mikróval és csirkemellet-mindig-rejtő hűtővel. és szeretnék bútorokat meg falakat festeni. szeretnék már egy saját lakást..
eladjam a gyerekkönyveimet vagy a hugomra sózzam őket, akinél alig van több hely számukra, mint nálam? vagy eladjam a hugom még gyerekebb könyveit, és aztán az én példányaimat hagyatékozzam rá? csak hogy legyen már itt egy kis hely az újaknak. (kéne már egy lakás, sok hellyel és grillezős mikróval és...)

9:39 du. |



sznob vagyok. kit érdekel, hogy mit olvasok?

8:02 du. |



csupa kaland az élet, most például rendes végzős bloggerként be kell számolnom arról, hogy azok a hülye picsák a kék kosztümöt szavazták meg, mikor már tegnapelőtt megállapodtunk a feketében, illetve hogy indul ingyenes francia szakkör a suliban heti négy órában, ami miért nem tudott két évvel ezelőtt lenni.
fabian minél hamarabb szeretne magyarországra látogatni, de már kicsit uncsi, hogy minden sms-t és e-mailt úgy kell befejeznem a biztonság kerdvéért, hogy de ugye tudod, hogy nem leszek soha több a barátodnál?? ma összeszámoltam, hogy négy könyvbe vagyok belekezdve úgy, hogy nagyon jó lenne már befejezni. a hétvégén legalább eggyel végezni kellene, a sok egyéb tanulnivaló mellett, amit meg úgyse fogok.
(esterházy halacskái, carlos fuentes: laura díaz évről évre, száraz miklós györgy: ó, santo domingo!, zoé valdés: a semmi édenében)

7:50 du. |


csütörtök, október 14, 2004


a semmittevés királynője csak kesereg magán és a világon és megpróbál visszaszokni a magyar billentyűzethez. legyenmárszombat.

11:47 du. |



csupa fontos dolgokra jöttem rá.

az egyes számú, hogy akitől nem kapok szeretetet, azt nem kellene barátnak nevezni. ergo nem nagyon van barátom.

a kettes számú, hogy nem emlékszem, mikor tüntettem el a judyjudy-s feliratot a blog tetejéről. de mindenki okos, és rájön, hogy ez az.

mondtam, hogy fontosak.

5:57 du. |



ma minden világfájdalom az arcomra volt írva; nem voltam valami vidám és szociális hangulatban, mondjuk úgy. rá kell jönnöm, hogy az a bajom, hogy senkivel sem vagyok napi analóg kapcsolatban (jó erre a fogalom?) a családomon kívül, akitől valami kis szeretetet kaphatnék. és valószínűleg csak áltatom magam azzal, hogy mert a barátaim messze laknak, mert ha itt laknának, akkor sem kapnék sokkal több szeretetet. és ez marhára tud fájni. valaki engem is ölelgessen meg.

5:50 du. |


kedd, október 12, 2004


most valamiert nem erzem jol magam, es nem hanyinger kerulget vagy ilyesmi. egyszeruen rossz letezni pillanatnyilag, es meg azt sem tudom, hogy miert. nem olyan rossz nekem, de most epp nem is annyira jo. jo lenne olyan eletet elni, amilyenhez kedvem is lenne. es nem kernek sokat, nem a tipikus tengerparton-akarom-leelni-az-egesz-eletemet-csak-dolgozni-ne-kelljen... egyszeruen egy altalam valasztott orszag altalam valasztott lakasaban, iskolajaban, munkajaban, ablakbol valo kilatasaban. szokasos nyammogas, pedig az en anyukam meg mindig nem rakos.

11:25 du. |



na hazajottem pragabol, aminek voltak jo reszei is. ilyen volt michaelaval talalkozni es a popocateptlben sangriazni egy plusz zsoltival harmasban. meg hazafele buszon megnezni a kegyetlen jatekok nevu igen okos filmet. meg a cseh kaja. meg a cseh sor, ha a buszsofor hiv meg ra. meg a cseh metro. meg az olcso bkv. meg persze a latvanyossagok. es elfogyott, azt hiszem.
hat lattam ezt is, jo volt.

9:49 du. |


péntek, október 08, 2004


reggel elmegyek pragaba. talalkozok michaelaval. kapja be mindenki, aki szerint salamanca utan soha nem fogok talalkozni az ottani baratokkal. par heten belul milahoz is elmegyek ujvidekre. es mindenki bekaphatja.
a kifolyos szemem agresszivva tett, lo siento.

10:40 du. |


csütörtök, október 07, 2004


vettem egy konyvet (megint), esterhazytol a halacska csodalatos elete.

"van egy szép magyar esszé bojtár endrétől, a címe: a kelet-européer pontossága, amely így kezdődik: kelet-európával foglalkozom. ez a hányaveti kijelentés ugyanolyan, mintha az ütött-kopott, rozsdafoltos fürdőkádba zárt, s szenteste kivételével némaságra kárhoztatot halacska így szólna: a fürdőkáddal foglalkozom. ráadásul a bennünket körülfolyó piszoknak nincs is valamilyen meghitt, otthonos jellege: a víz jéghideg, s minduntalan életnagyságú hadihajókat kell kerülgetnünk.

szóval én vagyok ez a mai napra rendelt halacska, éji morgenstern-parafrázis."

5:31 du. |



picsogok az iskolan meg a csuklason.


es mit lehet mondani egy baratnak, ha elmondja, hogy az anyukaja rakos es nem nagyon fogja tulelni?


la vida es muy dura.

5:24 du. |


hétfő, október 04, 2004


hetvegen spanyol filmnapokat tartottam, bekezdtem egy almodovarral (akirol egyebkent minden masodik spanyol peldamondat szol akarmelyik tankonyvben) rossz nevelest, aztan torremolinos 73. egyiket jobban nezze meg mindenki mint a masikat mer jok, bar futyi egyikben se volt, ugyhogy europaisaguk megkerdojelezendo.. sot a szex es luciat is megneztem felig-meddig ujra, ami meg sokaig szeretve marad.

10:57 du. |



mi van, ha valaki mondjuk a nyitotancan csuklik??

8:25 du. |



csuklok.

8:25 du. |



ma menyasszonyi ruhat probaltam a balunkra - noha parom nincs meg es kedvem se sok. nem tartom tul logikusnak, hogy az ember kifizet 20ezer forintot azert az ot percert, amig eltancolja a maga kis keringojet. plusz a tancora is jo kis osszeg, hulye szokasok.

8:20 du. |


péntek, október 01, 2004


egy fejezet utan jonak tunik, ugyhogy leirom: zoé valdés: a semmi édenében. kuba kuba kuba.

"mindegyik a jardan hajt,
budosek mint a marvanysajt"
(hallgasson az egesz vilag ludditakat)

8:57 du. |



lattam ma tuning-skodat kek alvazfennyel, amitol kek lett persze az aszfalt. mikor mar az ember elkepzeli a huszoneves suttyot meg hogy majd uvolt az mc hawer, akkor kiderul, hogy egy otvenes, olcsokosztumos neni vezeti.
vettem konyvet, majd ha kiderul, h jo-e, elarulom, h kitol es mit.

8:36 du. |